Zupa tajska z łososiem

Oceń ten przepis!

3/5 3 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 13 min.

  • Porcje 4

3/5 3 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój w kostkę, skrop sokiem z limonki.
  2. Cukinię i marchewkę oczyść, a następnie pokrój w cienkie paski.
  3. Wlej do garnka 1l wody. Wrzuć pokrojone warzywa oraz wsyp zawartość opakowania.
  4. Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu.
  5. Dodaj łososia i gotuj razem 2-3 minuty.
  6. Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.

Opis przepisu:


Przepis na zupę tajską z łososiem, sokiem z limonki, małą cukinią i marchewką oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem – w taki sposób proponujemy wkroczyć do świata orientalnych smaków wschodniej kuchni.

Odpowiednio przygotowane warzywa gotujemy z Zupą Tajską Kuchnia Świata WINIARY na małym ogniu – aż do miękkości wszystkich składników, po czym dodajemy do niej delikatnego, świeżego łososia. Podajemy w bulionówkach i obserwujemy rozanielone oblicza zgromadzonych przy stole gości ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?