Zupa tajska z krewetkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Krewetki rozmroź i przepłucz zimną wodą.
  2. Cukinię i marchewkę oczyść i pokrój w cienkie paski.
  3. Wlej do garnka 1 l wody, wrzuć pokrojone warzywa oraz wsyp zawartość opakowania Zupy Tajskiej.... .
  4. Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu.
  5. Dodaj krewetki, zagotuj razem.
  6. Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.

Opis przepisu:


Szukasz inspiracji kulinarnych w tradycjach odległych kuchni świata? Z nami trafisz w dziesiątkę – proponujemy Ci przepis na zupę tajską z krewetkami tygrysimi lub królewskimi, cukinią, marchewką i szczypiorkiem – połączenie nieco egzotyczne, być może brzmiące dla niektórych ryzykownie – ale warte tego ryzyka!

Idealną bazą do zupy tajskiej jest Zupa Tajska Kuchnia Świata WINIARY – tylko 1 opakowanie wystarczy, aby stworzyć zupę o orientalnym oraz wyrazistym smaku i znakomitym aromacie warzyw, który nie przemija z każdą łyżką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?