Zupa serowa z pulpecikami

Oceń ten przepis!

3/5 3 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

3/5 3 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone połącz ze szczypiorkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe pulpeciki.
  2. Pieczarki i por oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle (5 minut). Podlej 800 ml. wody, wsyp zawartość opakowania.
  3. Zagotuj mieszając od czasu do czasu, wrzuć pulpeciki i dodaj serek pokrojony w kostkę. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.
  4. Rozlej do bulionówek.

Opis przepisu:


Przepis na zupę serową z mielonymi z indyka, podsmażonymi na maśle pieczarkami i plasterkami pora oraz delikatnym serkiem topionym ze szczypiorkiem to wspaniały pomysł na sycącą przekąskę dla całej rodziny, która przepada za inspiracjami kulinarnymi z serem żółtym w tle. Mimo że szczypiorek towarzyszy już mięsu mielonemu w pulpecikach, możesz nim jeszcze udekorować zupę serową przelaną do bulionówek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?