Krem serowo-cukiniowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokrój i podduś na maśle (5 minut). Wlej 800 ml wody, wsyp zawartość opakowania, dodaj serek.
  2. Zagotuj mieszając od czasu do czasu. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.
  3. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj.
  4. Rozlej do bulionówek, posyp szczypiorkiem. Podaj z grzankami czosnkowymi.

Opis przepisu:


Zupa Serowa szwajcarska Kuchnia Świata WINIARY z cukinią i serkiem topionym śmietanowym oraz czosnkiem to pyszna propozycja na ciepłe danie główne, które polecamy podawać z domowymi grzankami czosnkowymi.

Krem serowo-cukiniowy jest gęsty dzięki serkowi topionemu, który zagęszcza zupę zamiast śmietany czy jogurtu naturalnego. Porcje zupy serowej z cukinią podawaj posypane szczypiorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?