Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Trudno o lepszy przepis na łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, które jednocześnie jest tak lekkie i smaczne. Zupa krem z brokułów na bazie Bulionu warzywnego WINIARY to znakomita propozycja dla zabieganych i dla tych fit. Podbije też podniebienia tych, którzy uważają, że zupą nie można się najeść. Krem z brokułów dostarczy mnóstwa składników odżywczych. Jest też pysznym daniem dla osób planujących zrzucić nadprogramowe kilogramy.
Nie od dziś wiadomo, że brokuły mają właściwości odchudzające, a do tego są niezwykle pożywne. Ta sycąca zupa okaże się hitem zarówno w postaci przystawki, jak i w formie dania głównego. Sprawdzi się jako szybki obiad na niezapowiedzianą wizytę gości albo treściwy posiłek po całym dniu spędzonym w biegu.
Obecność gęstej śmietany 18%, pora, masła, czosnku i dodatku pestek z dyni pomaga wydobyć smak brokułów. Przygotowanie zajmie Ci nie więcej pół godziny. Wystarczy rozpuścić Bulion warzywny WINIARY w 0,75 l wrzątku, w tym czasie pokroić pora w krążki i podsmażyć na patelni razem z czosnkiem. Razem z podzielonym na różyczki brokułem dodaj je do bulionu. Całość gotuj około 15 minut. Następnie zmiksuj całość. Do kremu dodaj odrobinę śmietany oraz przypraw: soli, pieprzu, bazylii. Zupę podawaj na ciepło ze zblanszowanymi różyczkami brokułów lub posypaną pestkami dyni.
Komentarze 1