1

2

Przepisy

Krem serowo-cukiniowy

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

229 calories kalorie: 229 kcal / porcja


Zupa Serowa szwajcarska Kuchnia Świata WINIARY z cukinią i serkiem topionym śmietanowym oraz czosnkiem to pyszna propozycja na ciepłe danie główne, które polecamy podawać z domowymi grzankami czosnkowymi.

Krem serowo-cukiniowy jest gęsty dzięki serkowi topionemu, który zagęszcza zupę zamiast śmietany czy jogurtu naturalnego. Porcje zupy serowej z cukinią podawaj posypane szczypiorkiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokrój i podduś na maśle (5 minut). Wlej 800 ml wody, wsyp zawartość opakowania, dodaj serek.
  2. Zagotuj mieszając od czasu do czasu. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj.
  3. Rozlej do bulionówek, posyp szczypiorkiem.
  4. Podaj z grzankami czosnkowymi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: