1

2

Przepisy

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

113 calories kalorie: 113 kcal / porcja


Przepisów na zupy z różnych kuchni świata nigdy za wiele – dlatego mamy dla Ciebie prosty i szybki przepis na zupę chińską z piersią z kurczaka, kukurydzą i jajkiem. Zestawienie składników być może i trochę nietypowe, ale na pewno smaczne i warte spróbowania, zwłaszcza z Rosołem Chińskim Kuchnia Świata WINIARY, który gotujesz z pozostałymi składnikami na małym ogniu.

Jeżeli masz ochotę – zupę chińską możesz zjeść z jajkiem pokrojonym w ćwiartki, ale my proponujemy jego roztrzepanie i dodanie do gotującej się zupy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w paseczki.
  2. Kapustę pekińską i marchew oczyść i pokrój w paski.
  3. Wlej do garnka 1 l wody, wrzuć pokrojone warzywa, kukurydzę i mięso oraz wsyp zawartość opakowania.
  4. Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.
  5. Jajko roztrzep widelcem, wlej do zupy okrężnym ruchem, mieszając.
  6. Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: