Zupa chińska warzywna

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 24 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w paseczki.
  2. Por i marchew oczyść i pokrój w cienkie paski. Brokuł podziel na małe różyczki.
  3. Wlej do garnka 1 l wody, wrzuć pokrojone warzywa i mięso oraz wsyp zawartość opakowania.
  4. Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu.
  5. Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.

Opis przepisu:


Rosół Chiński Kuchnia Świata WINIARY to idealna podstawa dla zupy chińskiej z piersią z kurczaka, porem, marchewką i brokułem. Wszystkie składniki gotujemy ze sobą w litrze wody, aż staną się miękkie i nabiorą wielowymiarowego smaku, trzymając garnek na małym ogniu.

Zupę po chińsku rozlewamy do miseczek i posypujemy pachnącym szczypiorkiem. Jedna porcja to tylko niecałe 80 kalorii, także tego przepisu nie muszą obawiać się osoby na diecie odchudzającej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?