Zupa cebulowa zapiekana

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, dopraw pieprzem.
  2. Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 20 minut.
  3. Kromki bagietki opiecz w tosterze lub zapiecz w piekarniku.
  4. Na dno miseczek żaroodpornych wrzuć grzanki, dodaj połowę starego sera, zalej zupą cebulową, wierzch posyp serem i zapiecz w piekarniku na złoty kolor.

Opis przepisu:


Zapiekana zupa cebulowa to alternatywa dla tradycyjnej zupy z cebulą – wzbogacona chrupiącą bagietką oraz Twoim ulubionym startym żółtym serem.

Przygotowaną gęstą zupę zapiekamy z wcześniej przygotowanymi grzankami i zapiekamy w pojedynczych miseczkach lub naczyniu żaroodpornym. Do zapiekanki cebulowej pasuje zarówno ketchup, jak i dip czosnkowy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?