Zupa cebulowa z białym winem

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, wlej wino, odparuj do połowy płynu.
  2. Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 10-15 minut.
  3. Rozlej do bulionówek, podaj z grzankami serowymi.

Opis przepisu:


Przepis na zupę cebulową to jeden z najprostszych przepisów na wytrawną zupę – tak, wytrawną, mimo że jej głównym i podstawowym składnikiem jest właśnie cebula, która tworzy bardzo smaczną kompozycję z Zupą cebulową francuską Kuchnia Świata WINIARY, a jeszcze lepiej smakuje zrumieniona na maśle i podlana białym winem. Zupę z cebulą podajemy z grzankami serowymi – i nie tylko jesienią, kiedy potrzebujemy wzmocnić naszą odporność. To pychota na każdy dzień!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?