1

2

Przepisy

Zupa cebulowa z białym winem

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

168 calories kalorie: 168 kcal / porcja


Przepis na zupę cebulową to jeden z najprostszych przepisów na wytrawną zupę – tak, wytrawną, mimo że jej głównym i podstawowym składnikiem jest właśnie cebula, która tworzy bardzo smaczną kompozycję z Zupą cebulową francuską Kuchnia Świata WINIARY, a jeszcze lepiej smakuje zrumieniona na maśle i podlana białym winem. Zupę z cebulą podajemy z grzankami serowymi – i nie tylko jesienią, kiedy potrzebujemy wzmocnić naszą odporność. To pychota na każdy dzień!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, wlej wino, odparuj do połowy płynu.
  2. Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 10-15 minut.
  3. Rozlej do bulionówek, podaj z grzankami serowymi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: