Flaczki z boczniaków

Oceń ten przepis!

5/5 5 96 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 96 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczniaki dokładnie oczyść i pokrój w plasterki. Marchewkę i korzeń pietruszki dokładnie umyj, obierz i pokrój w słupki. Posiekaj cebulę w kostkę.
  2. W garnku rozgrzej dwie łyżki oleju. Dodaj warzywa oraz grzyby, liście laurowe i czosnek w całości. Duś wszystko razem przez ok. 10 minut na małym ogniu, uważając żeby nic się nie przypaliło.
  3. Po tym czasie zalej litrem wody i dodaj dwie kostki bulionu, przyprawy i zagotuj. Gotuj pod przykryciem przez około 20 minut, do miękkości boczniaków, po czym dodaj musztardę i koncentrat. Zagotuj raz jeszcze.
  4. Flaczki z boczniaków podawaj gorące, obsypane natką pietruszki, z grzankami.

Opis przepisu:


Flaczki z boczniaków uważamy za intrygujący pomysł na obiad dla miłośników dań z grzybami i warzywami – mamy tutaj połączenie nie tylko wartościowych pod względem odżywczym boczniaków (zawierają m.in. nienasycone kwasy tłuszczowe) z warzywami, ale również z ostrą musztardą, koncentratem pomidorowym, ostrą papryką, majerankiem i innymi intensywnymi przyprawami oraz dodatkami.

W przepisie na boczniaki polecamy użyć Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY – dla smaku i zapachu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • LEO
    TAK DOBRE DANIE Z TYCH GRZYBÓW ŻE ŻONA POPROSIŁA PO TYGODNIU O NOWE I WIĘCEJ FLACZKÓW Z BOCZNIAKÓW. GRATULUJĘ PRZEPISU. POLECAM.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?