1

2

Przepisy

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 4 porcje

86 calories kalorie: 86 kcal / porcja


Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną na bazie wywaru z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY oraz schabu bez kości ma wielowymiarowy smak, który dodatkowo podkreślisz – wraz z aromatem ogórkowej z kaszą – dzięki dodaniu koperku do każdej porcji zupy.

Polecamy podawanie ogórkowej z mięsem z wywaru pokrojonym w kosteczkę oraz startymi ogórkami lub pokrojonymi w cienkie paseczki. Posiłek będzie bardziej sycący, jeżeli podasz do niego kawałeczki grzanek, chrupką bagietkę lub miękką pajdę chleba.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie wrzątkiem, odsącz – w ten sposób pozbędziesz się goryczki. Przełóż kaszę do garnka, zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Uważaj, żeby nie rozgotować kaszy.
  2. Bulion przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego mięso i gotuj 10 minut. (Możesz przygotować także z Zupą ogórkową Jak u Mamy WINIARY).
  3. Ziemniaka pokrój w kostkę, a marchew w paseczki, dodaj do wywaru z mięsem, gotuj do miękkości warzyw.
  4. Trzy ogórki pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jednego ogórka pokrój w plasterki. Dodaj do zupy, gotuj kolejne 10 minut.
  5. Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę.
  6. Zupę rozlej do bulionówek. Dodaj kaszę i mięso. Obsyp koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: