Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie wrzątkiem, odsącz – w ten sposób pozbędziesz się goryczki.
  2. Przełóż kaszę do garnka, zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Uważaj, żeby nie rozgotować kaszy.
  3. Bulion przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego mięso i gotuj 10 minut. (Możesz przygotować także z Zupą ogórkową Jak u Mamy WINIARY).
  4. Ziemniaka pokrój w kostkę, a marchew w paseczki, dodaj do wywaru z mięsem, gotuj do miękkości warzyw.
  5. Trzy ogórki pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jednego ogórka pokrój w plasterki. Dodaj do zupy, gotuj kolejne 10 minut.
  6. Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę.
  7. Zupę rozlej do bulionówek. Dodaj kaszę i mięso. Obsyp koperkiem.

Opis przepisu:


Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną na bazie wywaru z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY oraz schabu bez kości ma wielowymiarowy smak, który dodatkowo podkreślisz – wraz z aromatem ogórkowej z kaszą – dzięki dodaniu koperku do każdej porcji zupy.

Polecamy podawanie ogórkowej z mięsem z wywaru pokrojonym w kosteczkę oraz startymi ogórkami lub pokrojonymi w cienkie paseczki. Posiłek będzie bardziej sycący, jeżeli podasz do niego kawałeczki grzanek, chrupką bagietkę lub miękką pajdę chleba.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?