Boeuf Strogonow wieprzowo-wołowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz, wytnij nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki ok. 2cm x 2cm.
  2. Oprósz mięso mąką i smaż na dwóch łyżkach oleju. Podsmażone, rumiane mięso przełóż do garnka.
  3. Cebulę pokrój w grubą kostkę i lekko podsmaż, po czym dodaj do mięsa. Całość zalej wodą (300ml), dodaj jedną Kostkę Mięsną WINIARY. Dopraw pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut), mieszając od czasu do czasu.
  4. Kiedy już mięso będzie miękkie dodaj przecier pomidorowy, musztardę i paprykę. Wymieszaj, spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietanę.
  5. Podawaj z kaszą i ulubioną surówką albo ogórkiem kiszonym.

Opis przepisu:


Przepis na Boeuf Strogonow – a właściwie Boeuf Stroganow, polędwicę wołową z warzywami oraz koncentratem pomidorowym, potrawę noszącą nazwę od nazwiska rosyjskiego dyplomaty – warto sprawdzić, jeżeli masz ochotę na danie o ostrym i intensywnym smaku pomidorów i musztardy.

Walory smakowe dania z wołowiny podkreśla Kostka Mięsna WINIARY oraz dodatki – kasza gryczana lub jaglana, surówka lub ogórki kiszone.

Sprawdź jeszcze inny nasz przepis na Boeuf Strogonow!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?