składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz, wytnij nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki ok. 2cm x 2cm.
- Oprósz mięso mąką i smaż na dwóch łyżkach oleju. Podsmażone, rumiane mięso przełóż do garnka.
- Cebulę pokrój w grubą kostkę i lekko podsmaż, po czym dodaj do mięsa. Całość zalej wodą (300ml), dodaj jedną Kostkę Mięsną WINIARY. Dopraw pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut), mieszając od czasu do czasu.
- Kiedy już mięso będzie miękkie dodaj przecier pomidorowy, musztardę i paprykę. Wymieszaj, spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietanę.
- Podawaj z kaszą i ulubioną surówką albo ogórkiem kiszonym.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Przepis na Boeuf Strogonow – a właściwie Boeuf Stroganow, polędwicę wołową z warzywami oraz koncentratem pomidorowym, potrawę noszącą nazwę od nazwiska rosyjskiego dyplomaty – warto sprawdzić, jeżeli masz ochotę na danie o ostrym i intensywnym smaku pomidorów i musztardy.
Walory smakowe dania z wołowiny podkreśla Kostka Mięsna WINIARY oraz dodatki – kasza gryczana lub jaglana, surówka lub ogórki kiszone.
Sprawdź jeszcze inny nasz przepis na Boeuf Strogonow!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?