Makaron penne z jesiennymi warzywami w sosie

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 23 min.

  • Porcje 2

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Sos

Przygotowanie:

  1. Paprykę pokrój w paseczki, a cebulę w piórka.
  2. Cukinię pokrój w plastry.
  3. Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż al dente cukinię, paprykę i cebulę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Przygotuj sos, zmiksuj razem wszystkie składniki sosu.
  5. Kabanosy pokrój pod kątem tak, żeby przypominały makaron penne.
  6. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i dołóż do patelni z warzywami.
  7. Dodaj również kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Wymieszaj wszystko.
  8. Dodaj wcześniej przygotowany sos do patelni, jeszcze raz wszystko wymieszaj podgrzewając przez chwilę.
  9. Podawaj na ciepło lub zimno obsypane sporą porcją natki pietruszki, szczypiorku i oregano. Możesz również posypać całość świeżo startym serem.

Opis przepisu:


Przepis na makaron penne z warzywami (cukinią, papryką, czerwoną cebulą, szczypiorkiem…), kabanosem i sosem na bazie Przyprawy w płynie MAGGI i oliwy powinien urzec miłośników przede wszystkim włoskich dań makaronowych.

Penne z mięsem i warzywamimożesz podawać na zimno lub na gorąco – w obu wypadkach nie zapomnij o startym parmezanie i obfitej ilości ziół!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?