Burgery drobiowe z Maggi

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 5

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Burger

Dodatki

Przygotowanie:

  1. Burger: Zmiel w maszynce mięso kurczaka (najlepiej z różnych części - udka, podudzia, piersi), najlepiej ze skórą, dzięki temu burgery będą bardziej soczyste.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki na burgery w misce (natkę i czosnek posiekaj, cebulę posiekaj w kostkę), dopraw do smaku pieprzem, MAGGI i musztardą. Możesz dodać więcej MAGGI, jeżeli chcesz, aby burgery były jeszcze bardziej wyraziste.
  3. Uformuj 5 burgerów, usmaż je na patelni lub na grillu.
  4. Dodatki: Dużą cebulę obierz, pokrój w krążki.
  5. W misce wymieszaj MAGGI, ocet i cukier, następnie dołóż cebulę. Marynuj całość około 30 minut.
  6. Bułki podpiecz na suchej patelni lub grillu.
  7. Przygotuj burgery w następujący sposób: spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż plaster pomidora, burger, plaster sera, cebulę, ketchup, sałatę i na koniec górną część bułki.

Opis przepisu:


Fast food kojarzy się z niezdrowym i mało wartościowym jedzeniem, ale domowe burgery z mięsem mielonym z kurczaka, warzywami, Przyprawą w płynie MAGGI i wyrazistymi przyprawami to przysmak dla każdego łasucha!

Do burgerów drobiowych użyj także Majonezu Dekoracyjnego WINIARYKetchupu Chili Ostrego WINIARY, aby spotęgować smakowe doznania. Burgery podpiekaj na suchej patelni lub grillu – w obu wariantach będą smakowały wybornie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?