Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

5/5 5 3 5 1
5/5 5 3 5 1
  • Przygotowanie: 52 min.

  • Oczekiwanie: 45 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Naleśniki

Farsz

Sos

Przygotowanie:

  1. Farsz: Kaszę zalej wodą w garnku i gotuj 15 minut. Zostaw do wystudzenia.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
  3. Dodaj posiekane w plastry pieczarki i smaż, aż odparuje większość wody.
  4. Ostudzoną kaszę i pieczarki wymieszaj w misce i dodaj pokruszony twaróg (widelcem albo praską do ziemniaków).
  5. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Naleśniki: Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż 8-10 naleśników.
  7. Na każdy naleśnik nałóż pożądaną ilość farszu, rozsmaruj na powierzchni i zawiń według uznania.
  8. Podawaj z sosem. (Sos przygotuj według opisu na opakowaniu i polej nim naleśniki)

Opis przepisu:


Przepis na naleśniki z kaszą gryczaną, białym serem i pieczarkami to tylko jeden z naszych ciekawych pomysłów na naleśniki w sposób wytrawny.

Naleśniki z naszego przepisu będą delikatne dzięki maślance (lub kefirowi) oraz puszyste dzięki sodzie oczyszczonej. Do każdego farszu nałóż farsz wg upodobań - podawaj najlepiej z Sosem pieczarkowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?