1

2

Przepisy

Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 8 porcji


Przepis na naleśniki z kaszą gryczaną, białym serem i pieczarkami to tylko jeden z naszych ciekawych pomysłów na naleśniki w sposób wytrawny.

Naleśniki z naszego przepisu będą delikatne dzięki maślance (lub kefirowi) oraz puszyste dzięki sodzie oczyszczonej. Do każdego farszu nałóż farsz wg upodobań - podawaj najlepiej z Sosem Na Każdy Dzień Pieczarkowym WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Naleśniki

Farsz

Sos

Przygotowanie:

  1. Farsz: Kaszę zalej wodą w garnku i gotuj 15 minut. Zostaw do wystudzenia.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
  3. Dodaj posiekane w plastry pieczarki i smaż, aż odparuje większość wody.
  4. Ostudzoną kaszę i pieczarki wymieszaj w misce i dodaj pokruszony twaróg (widelcem albo praską do ziemniaków).
  5. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Naleśniki: Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż 8-10 naleśników.
  7. Na każdy naleśnik nałóż pożądaną ilość farszu, rozsmaruj na powierzchni i zawiń według uznania.
  8. Podawaj z sosem. (Sos przygotuj według opisu na opakowaniu i polej nim naleśniki)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: