Domowy rosół z wołowiny

4/5 4 2 5 1
4/5 4 2 5 1
  • Przygotowanie: 2 godz. 30 min.

  • Porcje: 8

Przygotowanie:

  1. Do większego garnka wlej zimną wodę ok. 3 l włóż mięso. Gotuj na bardzo małym ogniu bez przykrycia. Gdy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zbierz je ostrożnie. Gotuj przez około 1,5 godziny.
  2. Dodaj obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę. Dopraw przyprawą w płynie MAGGI oraz solą (według uznania).
  3. Rosół podaj z cienkim makaronem, pokrojoną drobno marchewką i posiekanym oregano.

Opis przepisu:


Domowy rosół z wołowiny i kury rosołowej jest dobrym daniem nie tylko podczas męczącego przeziębienia, ale również na co dzień.

Mamy dla Ciebie przepis na rosół uniwersalny, który możesz podawać z dowolnym makaronem, domowymi kluskami czy ryżem. Przyprawa w płynie MAGGI podkreśla jego walory smakowe, podobnie jak idealna kompozycja warzyw z dodatkiem świeżego oregano. Podawaj z pokrojoną cienko marchewką - wcześniej ugotowaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?