1

2

Przepisy

Domowy rosół z wołowiny

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 8 porcji


Domowy rosół z wołowiny i kury rosołowej jest dobrym daniem nie tylko podczas męczącego przeziębienia, ale również na co dzień.

Mamy dla Ciebie przepis na rosół uniwersalny, który możesz podawać z dowolnym makaronem, domowymi kluskami czy ryżem. Przyprawa w płynie MAGGI podkreśla jego walory smakowe, podobnie jak idealna kompozycja warzyw z dodatkiem świeżego oregano. Podawaj z pokrojoną cienko marchewką - wcześniej ugotowaną.

Przygotowanie:

  1. Do większego garnka wlej zimną wodę ok. 3 l włóż mięso.
  2. Gotuj na bardzo małym ogniu bez przykrycia, gdy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zbierz ostrożnie szumówką. Gotuj przez około 1,5 godziny.
  3. Dodaj obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu.
  4. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 1 godzinę. Spróbuj, dopraw przyprawą w płynie MAGGI oraz solą (według uznania).
  5. Rosół podaj z cienkim makaronem, pokrojoną drobno marchewką
    i posiekanym oregano.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: