Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.
  2. Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.
  3. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj posiekaną cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.
  4. Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.
  5. Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.

Opis przepisu:


Na śniadanie w sam raz - mowa o przepysznym omlecie ze szpinakiem, kurkami
i startym serem żółtym
, który możesz podawać z chlebem tostowym, razowym, grzankami czy chrupiącymi bagietkami.

W przepisie na omlet z grzybami i szpinakiem, z ciągnącym się serem, polecamy wykorzystać Przyprawę w płynie MAGGI, nadającą nowy wymiar smakowi!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?