składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.
- Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.
- Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj posiekaną cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.
- Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.
- Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Na śniadanie w sam raz - mowa o przepysznym omlecie ze szpinakiem, kurkami
i startym serem żółtym, który możesz podawać z chlebem tostowym, razowym, grzankami czy chrupiącymi bagietkami.
W przepisie na omlet z grzybami i szpinakiem, z ciągnącym się serem, polecamy wykorzystać Przyprawę w płynie MAGGI, nadającą nowy wymiar smakowi!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?