1

2

Przepisy

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 2 porcje


Na śniadanie w sam raz - mowa o przepysznym omlecie ze szpinakiem, kurkami
i startym serem żółtym
, który możesz podawać z chlebem tostowym, razowym, grzankami czy chrupiącymi bagietkami.

W przepisie na omlet z grzybami i szpinakiem, z ciągnącym się serem, polecamy wykorzystać Przyprawę w płynie MAGGI, nadającą nowy wymiar smakowi!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.
  2. Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.
  3. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.
  4. Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.
  5. Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: