składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Pomidorki umyj i przekrój na pół.
- Rozgrzej odrobinę oliwy z masłem na patelni. Dodaj MAGGI i pomidorki. Podsmażaj do momentu, aż pomidorki lekko się przyrumienią.
- Jajka wbij do miseczki, wymieszaj widelcem z odrobiną pieprzu, następnie wlej na patelnie.
- Delikatnie mieszając doprowadź jajecznicę do ulubionej konsystencji.
- Podawaj na żytnich tostach z masłem i szczypiorkiem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, podawana na kromkach żytniego chleba, to idealny pomysł na szybkie i sycące śniadanie dla miłośników jajecznych potraw - ale szukających czegoś odświeżającego w kulinariach.
Przygotuj ulubioną jajecznicę, dodając do niej Przyprawę w płynie MAGGI i ulubione zioła - najlepiej świeże, zerwane listki prosto z doniczki. Zgodnie z upodobaniem - usmaż jajecznicę tak, jak lubisz najbardziej. Kromki posmaruj masłem, dodaj szczypiorek i nałóż jajecznicę z pomidorami - smacznego!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?