Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidorki umyj i przekrój na pół.
  2. Rozgrzej odrobinę oliwy z masłem na patelni. Dodaj MAGGI i pomidorki. Podsmażaj do momentu, aż pomidorki lekko się przyrumienią.
  3. Jajka wbij do miseczki, wymieszaj widelcem z odrobiną pieprzu, następnie wlej na patelnie.
  4. Delikatnie mieszając doprowadź jajecznicę do ulubionej konsystencji.
  5. Podawaj na żytnich tostach z masłem i szczypiorkiem.

Opis przepisu:


Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, podawana na kromkach żytniego chleba, to idealny pomysł na szybkie i sycące śniadanie dla miłośników jajecznych potraw - ale szukających czegoś odświeżającego w kulinariach.

Przygotuj ulubioną jajecznicę, dodając do niej Przyprawę w płynie MAGGI i ulubione zioła - najlepiej świeże, zerwane listki prosto z doniczki. Zgodnie z upodobaniem - usmaż jajecznicę tak, jak lubisz najbardziej. Kromki posmaruj masłem, dodaj szczypiorek i nałóż jajecznicę z pomidorami - smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Beretka Jola
    Och to śliczne zdjęcia oddaje moje ulubione, niedzielne sniadanie. Jajeczniczka i moja ulubiona zielona herbatka z opuncja z teekanne. Wszyscy u mnie za tym przepadają. zrobie sobie taka z pomidorkami uczte w tym tygodniu.