1

2

Przepisy

Chrupiąca sałatka z brokułem

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

Coś dla miłośników chrupkich sałatek. Sałatka z brokułem, mozzarellą i groszkiem z dodatkiem uprażonych ziaren słonecznika.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dzielimy brokuła na różyczki, wodę w garnku zagotowujemy i do gotującej się wody wrzucamy różyczki brokuła. Gotujemy al dente (około 5 minut). Odcedzamy i studzimy.
  2. Mozzarelle i groszek odcedzamy i przekładamy do salaterki.
  3. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
  4. Wszystkie produkty mieszamy ze sobą delikatnie, doprawiamy majonezem wymieszanym z ketchupem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: