Chrupiąca sałatka z brokułem

Oceń ten przepis!

4/5 4 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 6

4/5 4 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dzielimy brokuła na różyczki, wodę w garnku zagotowujemy i do gotującej się wody wrzucamy różyczki brokuła. Gotujemy al dente (około 5 minut). Odcedzamy i studzimy.
  2. Mozzarelle i groszek odcedzamy i przekładamy do salaterki.
  3. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
  4. Wszystkie produkty mieszamy ze sobą delikatnie, doprawiamy majonezem wymieszanym z ketchupem.

Opis przepisu:

Coś dla miłośników chrupiących sałatek – chrupiąca sałatka z brokułem, którą przyrządzamy z 5 składników: ugotowanych al dente różyczek brokuła, groszku, sera mozzarelli, uprażonych ziaren słonecznika, a także sosu z Majonezu Delikatnego WINIARYKetchupu Łagodnego WINIARY. Dlaczego różyczki brokuła gotujemy al dente? Nie tylko po to, żeby brokuł był chrupiący, ale również dlatego, że ten sposób przyrządzenia brokuła pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze zielonego warzywa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?