Knedle ze śliwkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj.
  2. Jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Odstaw do ostygnięcia.
  3. Do ziemniaków dodaj mąkę, budyń i jajka - wyrób jednolite gładkie ciasto.
  4. Śliwki umyj i usuń pestki.
  5. Ciasto podziel na porcje. Spłaszcz, włóż śliwkę, a następnie dokładanie zlepiaj.
  6. Wrzucaj do lekko posolonego wrzątku. Gotuj przez 5 minut od momentu wypłynięcia.
  7. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową na półmisek, polej stopionym masłem albo śmietaną. Posyp cukrem wymieszanym z Cukrem wanilinowym i cynamonem.

Opis przepisu:


Najsłodsze knedle ze śliwkami, polane stopionym masełkiem lub gęstą śmietaną i posypane Cukrem Wanilinowym WINIARY z cynamonem i cukrem to przepis na doskonały obiad na słodko, który pokocha każdy łasuch i miłośnik śliwek.

Knedle śliwkowe podawaj najlepiej jeszcze ciepłe! Będą doskonale smakowały również z cukrem pudrem lub słodką polewą (np. czekoladową lub owocową).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?