Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na ćwiartki przekładamy do szatkownicy, wraz z 1 ząbkiem czosnku, natką pietruszki i jajkiem rozdrabniamy i łączymy. Doprawiamy ziarenkami smaku.
  2. Papryczki kroimy drobno i dodajemy do ziemniaków.
  3. Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
  4. Ciasto nabieramy łyżką na patelnię i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placki lekko wyrastają. Gotowe placki odsączamy na ręczniku papierowym.

Opis przepisu:

Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem smakują niezwykle wyraziście, a do tego fantastycznie pachną. To zachęca do ich spróbowania, a efekt końcowy pozostaje niezapomniany. Prawdziwa kulinarna uczta dla naszego podniebienia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?