składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na ćwiartki przekładamy do szatkownicy, wraz z 1 ząbkiem czosnku, natką pietruszki i jajkiem rozdrabniamy i łączymy. Doprawiamy ziarenkami smaku.
- Papryczki kroimy drobno i dodajemy do ziemniaków.
- Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
- Ciasto nabieramy łyżką na patelnię i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placki lekko wyrastają. Gotowe placki odsączamy na ręczniku papierowym.
Opis przepisu:
Autor: pjola1Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem smakują niezwykle wyraziście, a do tego fantastycznie pachną. To zachęca do ich spróbowania, a efekt końcowy pozostaje niezapomniany. Prawdziwa kulinarna uczta dla naszego podniebienia!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?