1

2

Przepisy

Rolowany ogórek wypełniony sałatką krabową

4/5 4 41 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 12 porcji

Rolowane plastry świeżego ogórka lub cukinii, faszerowane sałatką z paluszków krabowych, jajek, awokado i siekanego czosnku, to przekąska idealna na weekendowe spotkanie ze znajomymi. Rolowane ogórki z sałatką krabową zwiąż szczypiorkiem z kokardką. Całość posyp do smaku natką pietruszki i udekoruj kiełkami rzodkiewki. Naszym zdaniem bomba!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórka potnij wzdłuż na cienkie plastry. Najlepsza do tego będzie mandolina lub obieraczka do warzyw.
  2. Przygotuj sałatkę: paluszki krabowe, jajka, awokado pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Połącz wszystkie składniki w misce z majonezem, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  3. Ogórki zroluj, każdy zwiąż szczypiorkiem z kokardką. Ułóż na półmisku lub talerzu, wypełnij sałatką krabową, obsyp natką pietruszki i udekoruj kiełkami rzodkiewki.

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: