Rolowany ogórek wypełniony sałatką krabową

Oceń ten przepis!

4/5 4 69 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 12

4/5 4 69 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórka potnij wzdłuż na cienkie plastry. Najlepsza do tego będzie mandolina lub obieraczka do warzyw.
  2. Przygotuj sałatkę: paluszki krabowe, jajka, awokado pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
  3. Połącz wszystkie składniki w misce z majonezem, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. Ogórki zroluj, każdy zwiąż szczypiorkiem z kokardką. Ułóż na półmisku lub talerzu, wypełnij sałatką krabową, obsyp natką pietruszki i udekoruj kiełkami rzodkiewki.

Opis przepisu:

Rolowane plastry świeżego ogórka lub cukinii, faszerowane sałatką z paluszków krabowych, jajek, awokado i siekanego czosnku, to przekąska idealna na weekendowe spotkanie ze znajomymi. Rolowane ogórki z sałatką krabową zwiąż szczypiorkiem z kokardką. Całość posyp do smaku natką pietruszki i udekoruj kiełkami rzodkiewki. Naszym zdaniem bomba!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?