1

2

Przepisy

Babeczki majonezowe z kremem malinowym

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 12 porcji

Urocze i słodkie babeczki z kremem malinowym z delikatną nutą majonezową to deser, który zachwyci Twoich gości. Gęsty, malinowy krem wręcz rozpływa się w ustach, a to dzięki dodatkowi serka mascarpone i śmietany 30%. Babeczki majonezowe z kremem malinowym przyrządzaj ze świeżych lub liofilizowanych malin. Tuż przed podaniem każdą babeczkę udekoruj całą maliną.
Sprawdź także przepis na babeczki majonezowe z kremem kawowym >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciasto - Piekarnik rozgrzej do 170°C.
  2. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj Cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
  3. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
  4. Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
  5. Krem - Ubij śmietankę na gęstą masę, dodaj serek, sok malinowy, garść pokruszonych malin i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
  6. Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut.
  7. Przełóż do szprycy z szeroką końcówką i udekoruj babeczki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: