składniki:
liczba porcji:
Zalewa
Dodatki (do każdego słoika)



Przygotowanie:
- Ogórki umyj osusz i przekrój na 4 części.
- Składniki zalewy zagotuj, ostudź.
- Do każdego słoika włóż przyprawy i ogórki. Zalej zimną zalewą. Zakręć wieczkami.
- Pasteryzuj 10 minut od momentu zagotowania, wyjmij ostrożnie słoiki i postaw na wieczkach. Po 10 minutach odwróć.
- Następnie odstaw do chłodnego miejsca na kilka tygodni.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Jeżeli lubisz domowe ogórki kiszone z czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym, nasz przepis na ogórki w zalewie musztardowej powinien przypaść Ci do gustu! Do przygotowania zalewy do kiszonych ogórków możesz użyć musztardy łagodnej lub musztardy sarepskiej, która nada zalewie ostry i wyrazisty posmak.
Co prawda na ogórki w zalewie musztardowej będzie trzeba poczekać kilka tygodni – ale ich smak i aromat jest tego warty! Podawaj je do obiadów z mięsem, dań warzywnych, a także – na kanapki i z sałatkami.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?