Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 12

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Krem

Przygotowanie:

  1. Ciasto: piekarnik rozgrzej do 180°C.
  2. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
  3. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.
  4. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
  5. Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
  6. Krem: ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania Galaterki o smaku wiśniowym WINIARY i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
  7. Masę odstaw do lodówki na 30 - 40 minut. Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.

Opis przepisu:

Przepis na czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym to pomysł dla tych, którzy cenią nie tylko słodki smak domowych wypieków, ale też uwielbiają dekoracyjne wypieki - tak atrakcyjne, że aż szkoda je zjeść! Babeczki majonezowe są delikatne i wyrośnięte, a krem z Galaretką o smaku wiśniowym WINIARY rozpływa się w ustach!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?