Pieczone żeberka wieprzowe marynowane

Oceń ten przepis!

5/5 5 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 20 min.

  • Porcje 6

5/5 5 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka oczyść i pokrój, tak jak lubisz. Umieść w głębokim naczyniu.
  2. Przygotuj miskę do marynowania żeberek. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Połącz w misce wszystkie pozostałe składniki marynaty, dodaj czosnek, cebulę i dokładnie wymieszaj.
  4. Do tak przygotowanej marynaty włóż żeberka i dokładnie wymasuj mięso. Odstaw do lodówki na całą noc.
  5. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozłóż żeberka razem z marynatą w rękawie do pieczenia.
  6. Piecz przez 2 godziny, następnie rozetnij rękaw. Zwiększ temperaturę do 200°C i zapiekaj żeberka jeszcze około 10-15 min do momentu, aż się ładnie przypieką.

Opis przepisu:

Zapraszamy na żeberka wieprzowe pieczone w intensywnej w smaku marynacie przygotowanej z majonezu, koncentratu pomidorowego, cebuli i czosnku. Marynata swój aromat zawdzięcza dodatkowi liścia laurowego i rozmarynu. Żeberka wieprzowe marynowane piecz w rękawie około 2 godzin i przygotuj się na intensywne, zniewalające aromaty rozchodzące się po Twoich czterech kątach. Domownicy będą zachwyceni!
Sprawdź także przepis na żeberka w coli >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?