Sałatka z bobu z jajkiem i chrupiącym boczkiem

4/5 4 6 5 1
4/5 4 6 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 45 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bób ugotuj w posolonej wodzie (młody ok.15 minut, starszy – nawet pół godziny), odsącz, przelej zimna wodą, obierz.
  2. Boczek wysmaż na suchej patelni na chrupko. Jajka ugotuj na twardo.
  3. Bób dopraw, Przyprawą w płynie i pieprzem, skrop oliwą, wymieszaj.
  4. Sałatę przełóż do miski, bób połóż na sałacie, a na wierzchu połóż boczek i połówki jajek. Udekoruj porcją kiełków.

Opis przepisu:


Pomysł na sałatkę z bobu z jajkiem i boczkiem wędzonym polecamy wykorzystać jako przystawkę do obiadu i lekką kolację, a także śniadanie, które dostarcza rozmaitych składników odżywczych.

Sałatkę z bobu możesz przygotować z rozmaitych mieszanek sałat, rukoli czy roszponki. Polecamy także smaczną dekorację z kiełków słonecznika lub zielonego groszku oraz Przyprawę do zup, sosów i sałatek WINIARY!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?