1

2

Przepisy

Sałatka z bobu z jajkiem i chrupiącym boczkiem

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

310 calories kalorie: 310 kcal / porcja


Pomysł na sałatkę z bobu z jajkiem i boczkiem wędzonym polecamy wykorzystać jako przystawkę do obiadu i lekką kolację, a także śniadanie, które dostarcza rozmaitych składników odżywczych.

Sałatkę z bobu możesz przygotować z rozmaitych mieszanek sałat, rukoli czy roszponki. Polecamy także smaczną dekorację z kiełków słonecznika lub zielonego groszku oraz Przyprawę do zup, sosów i sałatek WINIARY!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bób ugotuj w posolonej wodzie (młody ok.15 minut, starszy – nawet pół godziny), odsącz, przelej zimna wodą, obierz.
  2. Boczek wysmaż na suchej patelni na chrupko.
  3. Bób dopraw, Przyprawą w płynie i pieprzem, skrop oliwą, wymieszaj.
  4. Sałatę przełóż do miski, bób połóż na sałacie, a na wierzchu połóż boczek i połówki jajek. Udekoruj porcją kiełków.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: