Jajka zapiekane w kokilkach

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z oliwą truflową.
  3. Rzodkiewki pokrój w plasterki.
  4. Rozłóż w kokilkach po 1 łyżeczce Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z oliwą i po kilka plasterków rzodkiewki. A następnie wbij jedno jajko. Dopraw całość solą i pieprzem.
  5. W następnej kolejności dodaj po łyżce sera twarogowego, posiekany drobno szczypiorek, wbij kolejne jajko. Rozłóż na wierzch resztę rzodkiewek. Oprósz na koniec raz jeszcze pieprzem i solą.
  6. Umieść w piekarniku blaszkę wypełnioną do 1/3 wysokości wodą. Zapiekaj kokilki w rozgrzanym piekarniku około 10 minut.

Opis przepisu:

Jajka zapiekane w kokilkach z warzywami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to pożywne i lekkie danie dla całej rodziny. Znakomicie sprawdzi się również w czasie świąt i domowych przyjęć. Zapiekane i podawane w niewielkich naczyniach żaroodpornych porcje zapewnią uczucie sytości i zaspokoją apetyt każdego członka rodziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?