Warstwowa sałatka

4/5 4 26 5 1
4/5 4 26 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozłóż plastry boczku na papierze do pieczenia i piecz około 10-15 minut. Ostudź.
  2. Paprykę i cebulę umyj, a następnie pokrój w kostkę. Jajka ugotowane na twardo i obrane pokrój w ósemki. Umytą rzodkiewkę pokrój w plasterki.
  3. Rozmrożony groszek przepłucz pod bieżącą wodą na sicie.
  4. Majonez Dekoracyjny WINIARY zmiksuj z rozmarynem, dopraw solą i pieprzem.
  5. Przygotuj 6 szklanek do podania. W każdej umieść w pionie liść sałaty. Następnie układaj dowolnie warstwy poszczególnych składników, każdą z warstw poprzedzając warstwą majonezu.

Opis przepisu:

Warstwowa sałatka to wiosenna, kolorowa kompozycja ulubionych składników – podsmażanego boczku, jajek, zielonego groszku, sałaty rzymskiej, czerwonej cebuli, rzodkiewki i papryki. Bogatą w warzywa sałatkę warstwową doprawiamy świeżym rozmarynem, a składniki łączymy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Warstwowa sałatka nie tylko doskonale smakuje, ale także wygląda, zwłaszcza gdy podasz ją w eleganckich szklankach, pucharkach lub salaterkach!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?