Brokuł w sosie musztardowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 7 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł rozdziel na różyczki i umyj.
  2. Wrzuć do 2-3 litrów osolonej gotującej wody i gotuj przez 5-7 minut, aż będzie miękki, ale nie rozgotowany. Możesz także ugotować brokuła na parze. Zagotuj 3 litry wody w sporym garnku, na garnku postaw metalowy koszyczek z brokułami i przykryj garnek pokrywką. Brokuły będą gotowe po ok 10 minutach.
  3. W międzyczasie przygotuj prosty sos musztardowy. Majonez, śmietankę, musztardę, ocet winny i pieprz cayenne wymieszaj w miseczce na jednolitą masę.
  4. Gorące brokuły podawaj polane sosem musztardowym.

Opis przepisu:

Jak idealnie ugotować i podać brokuły? Poznaj przepis na gotowane brokuły z sosem musztardowym. Tak przygotowane będą znakomitym dodatkiem do obiadu, warzywną kolacją na ciepło, bądź przekąską.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?