Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Warzywa oczyść i pokrój. Marchew, pietruszkę i seler w plasterki. Kalarepkę i ziemniaki w słupki, szparagi na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.
  3. Do rosołu dodaj warzywa oprócz brokuła, gotuj 10 minut. Następnie dodaj brokuła, gotuj kolejne 5 minut. Zdejmij z ognia.
  4. Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
  5. Do zupy możesz dodać śmietanę lub zagęścić zasmażką z mąki i masła.

Opis przepisu:


Zupa jarzynowa na młodej włoszczyźnie – nasz przepis to połączenie tradycyjnej kompozycji składników z pasją do gotowania ciekawych smacznych zup. Oprócz delikatnej marchewki, miękkich ziemniaczków i aromatycznej pietruszki znajdziesz tu pyszne brokuły, świeże zielone szparagi i naturalny groszek.

Wyrazistość w smaku i podkreślenie zapachu zapewni garść koperku, przyprawy i Rosół Drobiowy WINIARY. Zupę jarzynową możesz zagęścić śmietaną lub zasmażką oraz udekorować kleksem jogurtu naturalnego. Jarzynówkę możesz podawać z pajdami chrupkiego chleba.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?