Filety z kurczaka w sosie koperkowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka umyj, osusz i podziel na cztery plastry. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż piersi z obu stron na dużym ogniu.
  2. Kremową Bazę do sosów jasnych rozpuść w 200 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszaj. Wlej na patelnię i duś mięso pod przykryciem przez około 10 minut.
  3. W tym czasie umyj i posiekaj koperek. Dodaj do sosu i duś jeszcze przez chwilę. Ściągnij z ognia, dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą lub ryżem!

Opis przepisu:

Delikatne mięso z kurczaka przygotowuje się ekspresowo. Mięso polane jest koperkowym sosem, który posmakuje nawet największym niejadkom. Filety z kurczaka w sosie koperkowym świetnie smakują podane z kaszą gryczaną, ryżem lub makaronem. Zobacz, jak stworzyć to aromatyczne danie, które zaserwujesz gościom i całej rodzinie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?