1

2

Przepisy

Filety z kurczaka w sosie koperkowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Delikatne mięso z kurczaka przygotowuje się ekspresowo, a podane w delikatnym, koperkowym sosie posmakuje nawet największym niejadkom.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka umyj, osusz i podziel na cztery plastry. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż piersi z obu stron na dużym ogniu.
  2. Kremową Bazę do sosów jasnych rozpuść w 200 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszaj. Wlej na patelnię i duś mięso pod przykryciem przez około 10 minut.
  3. W tym czasie umyj i posiekaj koperek. Dodaj do sosu i duś jeszcze przez chwilę. Ściągnij z ognia, dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą lub ryżem!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: