Naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i fetą

Oceń ten przepis!

4/5 4 76 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 6

4/5 4 76 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Farsz

Naleśniki

Przygotowanie:

  1. Farsz: Szpinak oczyść, umyj i zasmaż na maśle z czosnkiem (max 2-3 minuty) .
  2. Ostudź i połącz fetą i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Upieczone lub ugotowane piersi kurczaka pokrój w paseczki.
  4. Naleśniki: Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż 8 naleśników.
  5. Na każdy naleśnik nałóż porcje szpinaku, a na nim mięso, zwiń.
  6. Sos przygotuj według opisu na opakowaniu i podaj do naleśników.

Opis przepisu:


Naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta to prawdziwa pychota…a jaka sycąca!

Dobrze doprawiony szpinak idealnie łączy się z serem feta, a całą kompozycję smakowicie spaja Sos Cztery Sery Italia WINIARY. Naleśniki możesz przygotować z maślanką lub kefirem, a dzięki sodzie oczyszczonej będą pulchne i delikatne w smaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?