Makaron w sosie z boczkiem i pieczarkami

Oceń ten przepis!

3/5 3 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 3

3/5 3 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron gotuję w osolonym wrzątku. Z boczku odkrawam skórę i kroję w kostkę. Pieczarki myję i oczyszczam. Kroję każdą na kilka grubych kawałków. Czosnek obieram i drobno siekam.
  2. Na patelni podsmażam boczek. Na maśle podsmażam pieczarki z dodatkiem czosnku i natki pietruszki przez kilka minut do zmniejszenia objętości grzybów.
  3. Przygotowuję jasny sos według przepisu na opakowaniu. Do gotowego sosu dodaję śmietanę, przesmażony boczek i posiekany koperek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  4. Ugotowany makaron wykładam na talerze. Na makaron kładę uduszone na maśle pieczarki z czosnkiem i natką. Całość polewam gorącym sosem z dodatkiem boczku. Od razu podaję.

Opis przepisu:

Makaron w sosie z boczkiem i pieczarkami to proste, szybkie danie obiadowe bazujące na smacznym makaronie. W skład tej pysznej potrawy wchodzą pieczarki duszone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki oraz kremowy, śmietanowy sos zrobiony na bazie Kremowej bazy do jasnych sosów WINIARY z dodatkiem podsmażonego, wędzonego boczku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?