Lasagne z makaronem spaghetti

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone.
  2. Zawartość saszetki wsyp do 400 ml zimnej wody i 150 ml śmietanki, wymieszaj.
  3. Wlej do mięsa, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 2 minuty od czasu do czasu mieszając.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułóż na przemian warstwy: warstwa przygotowanego sosu z mięsem i warstwa surowego połamanego makaronu spaghetti, rozłożonego obok siebie. Ważne: Zaczynamy na spodzie i kończymy na górze warstwą sosu. Ważne: Uzyskamy 3 warstwy sosu i 2 warstwy makaronu pomiędzy nimi.
  5. Posyp startym żółtym serem i piecz bez przykrycia w 180°C przez 30 minut na najniższym poziomie piekarnika. Funkcja grzania od dołu, bez termoobiegu.
  6. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 5 minut przed pokrojeniem na porcje.

Opis przepisu:


Lasagne z makaronem spaghetti pochodzi z przepysznej kuchni włoskiej, której najbardziej charakterystyczne potrawy – jak i jej zakamarki – warto poznawać.

W przepisie na lasagne ze spaghetti polecamy użycie WINIARY POMYSŁ NA…lasagne po bolońsku z parmezanem oraz ulubionego sera żółtego. Aby porcje lasagne prezentowały się świetnie na talerzu, po pieczeniu poczekaj kilka minut, zanim zaczniesz je kroić. Porcje możesz dodatkowo polać sosem pomidorowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?