1

2

Przepisy

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

4/5 4 15 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

501 calories kalorie: 501 kcal / porcja


Przepis na bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami to idealny pomysł na obiad z mięsem.

Kotlety schabowe – dla pogłębienia smaku – polecamy doprawić ostrą lub słodką papryką w proszku oraz dusić w Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Bitki wieprzowe podaj z domowymi kopytkami i ulubioną surówką lub ogórkami kiszonymi.

składniki:

Liczba porcji:

Bitki

Kopytka

Przygotowanie:

  1. Bitki: Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i papryką.
  2. Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
  3. Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa.
  4. Duś razem przez 5 minut. Podaj z kopytkami.
  5. Kopytka: Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa.
  6. Połącz z mąką i jajkiem, zagnieć w kulę a następnie pokrój na mniejsze porcje.
  7. Utocz wałek grubości palca i pokrój ukośnie kopytka.
  8. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
  9. Odsącz.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: