Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Bitki

Kopytka

Przygotowanie:

  1. Bitki: Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i papryką.
  2. Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
  3. Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa.
  4. Duś razem przez 5 minut. Podaj z kopytkami.
  5. Kopytka: Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa.
  6. Połącz z mąką i jajkiem, zagnieć w kulę a następnie pokrój na mniejsze porcje.
  7. Utocz wałek grubości palca i pokrój ukośnie kopytka.
  8. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Odsącz.

Opis przepisu:


Przepis na bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami to idealny pomysł na obiad z mięsem.

Kotlety schabowe – dla pogłębienia smaku – polecamy doprawić ostrą lub słodką papryką w proszku oraz dusić w Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Bitki wieprzowe podaj z domowymi kopytkami i ulubioną surówką lub ogórkami kiszonymi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?