składniki:
liczba porcji:




Przygotowanie:
- Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.
- Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.
- Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.
- Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.
- Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Warzywa z woka po tajsku to jeden z naszych pomysłów na danie z kuchni orientalnej, które możesz podawać z pałeczkami oraz ryżem.
Wyjątkowy smak warzyw na sposób tajski zapewnia nie tylko intensywny imbir i świeży czosnek, ale również przyprawa w płynie MAGGI i cebula dymka. Warto zainwestować również w sos ostrygowy wysokiej jakości, którzy przyda się do dań z kuchni chińskiej i wietnamskiej. Koniecznie poznaj smak pysznych grzybków shiitake w orientalnym daniu!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?