Warzywa z woka po tajsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 18 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej olej w woku albo dużej patelni.
  2. Wrzuć obrany, świeżo starty imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę.
  3. Po około pół minucie dodaj paprykę pokrojoną w paski i grzybki shitake pokrojone w cienkie plasterki.
  4. Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki pokrojone w cienkie plasterki i drobno posiekaną kapustę.
  5. Podgrzewaj kolejne kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw Maggi i pieprzem.

Opis przepisu:


Warzywa z woka po tajsku to jeden z naszych pomysłów na danie z kuchni orientalnej, które możesz podawać z pałeczkami oraz ryżem.

Wyjątkowy smak warzyw na sposób tajski zapewnia nie tylko intensywny imbir i świeży czosnek, ale również przyprawa w płynie MAGGI i cebula dymka. Warto zainwestować również w sos ostrygowy wysokiej jakości, którzy przyda się do dań z kuchni chińskiej i wietnamskiej. Koniecznie poznaj smak pysznych grzybków shiitake w orientalnym daniu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?