Risotto po mojemu czyli ryż w sosie curry

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fileta umyj i pokrój w kostkę. Posyp curry i usmaż na oleju. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cukinie przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki. Fasolkę (może być mrożona) przekrój w połowie.Do podsmażonego mięsa wlej szklankę wody i dodaj fasolkę. Duś, aż zrobi się miękka. Pod koniec dodaj cukinie. Wymieszaj.
  3. Sos rozpuść w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (ok. 3/4 szklanki), a następnie wklej do mięsa i warzy. Gotuj 3 minuty. Podaj z ryżem jeszcze gorące.

Opis przepisu:

Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry to propozycja na bardzo sycące danie jednogarnkowe. Smak pożywnego kurczaka z warzywami z dodatkiem aromatycznych przypraw wzbogaca Kremowa Baza do sosów jasnych WINIARY. Wypróbuj już dzisiaj pyszny przepis dla całej rodziny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?