składniki:
liczba porcji:




Przygotowanie:
- Mięso (z polędwicy wołowej, z udźca albo rostbef) możesz posiekać lub zmielić albo poprosić o zmielenie w sklepie. Jeśli chcesz siekać mięso – włóż je na parę chwil do lodówki, by lepiej się kroiło.
- Przed podaniem wymieszaj z olejem, przyprawą w płynie MAGGI, solą i pieprzem do smaku.
- Uformuj tatara w kształt jak na zdjęciu, obok ułóż drobno posiekanego ogórka, cebulę i grzybki.
- Żółtko ułóż na mięsie.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYKlasyczny tatar wołowy z idealnie dobranymi dodatkami: marynowanymi grzybami, ogórkami kiszonymi i cebulką, doprawiony przyprawą w płynie MAGGI to klasyczne danie kuchni polskiej.
Mięso wołowe (zmielone lub drobno posiekane) z żółtkiem jajka, cebulką, grzybkami i ogórkiem kiszonym, polecamy podawać z pajdami chleba. Pamiętaj o odpowiednim wyborze mięsa – najlepsza będzie polędwica, ale możesz użyć też rostbefu lub udźca, albo po prostu spytaj w sklepie
Podobne przepisy: