Sałatka z truskawkami i szparagami

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Dressing

Przygotowanie:

  1. Słodkie, dojrzałe truskawki dokładnie opłucz i wysusz. Pozbądź się szypułek i pokrój truskawki na połówki albo ćwiartki (w zależności od wielkości).
  2. Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Część szparagów zblanszuj we wrzątku przez 2 minuty i opłucz w zimnej wodzie – je podaj w całości, a część surowych pokrój obieraczką do warzyw na paski.
  3. Rukolę umyj i wysusz.
  4. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki dressingu, spróbuj i ewentualnie dopraw. Następnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki i skrop dressingiem.
  5. Sałatka świetnie smakuje do dań z grilla.

Opis przepisu:


Przepis na sałatkę z truskawkami i szparagami koniecznie trzeba wykorzystywać w sezonie na truskawki i szparagi! Słodkie i dojrzałe truskawki w połączeniu ze zblanszowanymi szparagami i dressingiem z oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY to doskonała kompozycja owocowo-warzywna, która pasuje zwłaszcza do gorących dań z grilla. Do sałatki truskawkowo-szparagowej dodaj również mozarellę, garść orzechów i rukolę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?