Łosoś z piekarnika w sosie musztardowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet osuszamy (jeśli jest potrzeba za pomocą pęsety usuwamy ości), kroimy na porcje.
  2. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem.
  3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, nakładamy umyty i osuszony koperek, kładziemy łososia a na wierzch 1 łyżeczkę pokrojonego na kawałeczki masła.
  4. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 25 minut.
  5. Sos musztardowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
  6. Upieczonego łososia wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem.

Opis przepisu:

Pieczony łosoś to przysmak, który kochają wszyscy fani ryb. Odpowiednio doprawiony rozpływa się ustach i skutecznie zachęca do kolejnego kęsa. Proponujemy podanie z sosem musztardowym, dzięki czemu danie będzie bardziej pikantne i zyska nowe walory smakowe. Takie rozwiązanie potrafi być zaskakujące i satysfakcjonujące.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?