Zapiekanka w kokilkach

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
  2. Podsmaż na patelni razem z mięsem. Dopraw Kostką Mięsną WINIARY.
  3. Dynię ugotuj z dodatkiem soli. Odcedź i utłucz na puree z dodatkiem gałki i startym serem.
  4. Mięso przełóż do kokilek, na wierzchu ułóż puree.
  5. Zapiekaj w grillu około 10 minut.

Opis przepisu:


Zapiekanki w kokilkach (ceramicznych miseczkach) to elegancka propozycja podania zapiekanek mięsno-warzywnych na obiad. Zapiekanka zawdzięcza wyrazisty smak Kostce Mięsnej WINIARY, którą doprawiamy pokrojone warzywa i mięso na patelni.

Wybornie smakuje również delikatne puree ze startym cheddarem i gałką muszkatołową, które powinno zostać upieczone na złocisty kolor.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?