Łopatka pieczona w piwie

Oceń ten przepis!

3/5 3 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 4

3/5 3 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso oprósz solą i pieprzem. Warzywa obierz i pokrój wzdłuż.
  2. Mięso natrzyj Kostką Mięsną WINIARY i zwiąż szpagatem, by równomiernie się upiekło.
  3. Wraz z warzywami przelóż je do rękawa pieczeniowego, wlej piwo i piecz 4 godziny w temperaturze 140°C.
  4. Wszystkie składniki gremolaty drobno posiekaj i wymieszaj.
  5. Gotowe mięso ułóż na pieczywie i posyp gremolatą.

Opis przepisu:


Przepis na łopatkę pieczoną w piwie to nie tylko pomysł na mięsny obiad, ale również na śniadanie – upieczoną łopatkę możesz ułożyć na kromkach chleba z dodatkiem gremolaty (drobno posiekanej natki pietruszki, czosnku i startej skórki limonki).

Łopatka i warzywa upieczone w piwie będą aromatyczne i miękkie, a łopatka będzie miała wielowymiarowy smak dzięki Kostce Mięsnej WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?