Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty o boku 15 cm.
  3. Rozsmaruj kremowy serek na każdym kawałku ciasta, zostawiając ok. 1 cm przestrzeń po bokach.
  4. Rozdzielaj z pęczka po 4 szparagi (bez zdrewniałych końcówek) i każde 4 zawijaj w szynkę. Taką gotową „wiązankę” kładź na serku, posól, popieprz. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem.
  5. Brzegi kawałka ciasta połącz ze sobą tak, aby szparagi były widoczne. Posmaruj jeszcze roztrzepanym jajkiem, przełóż na blachę i piecz ok. 20 – 25 minut, aż ciasto będzie złociste.
  6. Podawaj od razu po upieczeniu z sałatką i ketchupem WINIARY.

Opis przepisu:


Chrupkie, złociste i delikatne kieszonki z ciasta francuskiego z szynką szwarcwaldzką i pysznymi szparagami to doskonały pomysł na smaczną i ciepłą kolację.

Zapiekane ciasto francuskie ze szparagami owiniętymi szynką pasuje do różnych sałatek na zimno i na ciepło. Dodatkowych walorów smakowych doda Ketchup Chili Ostry lub Łagodny WINIARY, a kremowy serek uraczy podniebienie delikatnością.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?