Hamburger z łososia

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 10

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z łososia mielimy, wyrabiamy z zimnym bulionem oraz przyprawami (worcestershire, tabasco lub pieprz cayenne, szczypta soli i pieprzu cytrynowego lub czarnego). Skrapiany kilka kroplami soku z cytryny.
  2. Pod koniec wyrabiania dodajemy drobno pokrojoną białą cebulę oraz pokrojoną w drobną kostkę świeżą paprykę czerwoną i posiekaną botwinkę.
  3. Ze zmielonej i doprawionej ryby formujemy okrągłe kotlety - muszą być większe od średnicy bułki.
  4. Kotlety smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni lub grillu.
  5. Bułkę przekrajamy na pół. Każdą połówkę kładziemy przekrojoną stroną na grill lub do opiekacza i czekamy, aż się zarumieni.
  6. Dolną część bułki smarujemy: musztardą, majonezem i ketchupem (wedle uznania). Układamy liść sałaty masłowej lub pokrojoną w paski sałatę lodową. Na sałatę kładziemy usmażony kotlet z łososia.
  7. Na kotlecie rybnym układamy wędzony boczek, usmażony na chrupiąco.
  8. Dokładamy kolejno: plaster pomidora, ogórek i cebulę.
  9. Całość przykrywamy drugą częścią chrupiącej bułki, lekko posmarowaną ketchupem, majonezem i musztardą.

Opis przepisu:


Domowy łososiowy hamburger z bułki pszennej z sezamem lub dynią i z dużą porcją warzyw może być nawet głównym daniem obiadowym – smakuje rewelacyjnie, porządnie syci i daleko mu do jedzenia typu fast food.

Wybierz naturalne składniki dobrej jakości, aby przygotować smaczne hamburgery z kotletami z łososia o ostrym smaku – dzięki dodatkowi tabasco lub pieprzu cayenne. Całości doda smaku Majonez Dekoracyjny WINIARYKetchup Ostry Chili lub Łagodny WINIARY. Hamburgery przed podaniem możesz spiąć dużą wykałaczką, aby z chrupkiej bułeczki nie wypadł żaden składnik ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?