składniki:
liczba porcji:



Przygotowanie:
- Pierś z kurczaka umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem.
- Kaszę ugotuj do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Cebulę i pora drobno posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj piersi z kurczaka i smaż kilka minut.
- Sos Pieczeniowy Jasny rozpuść w 200 ml zimnej wody. Wlej na patelnię z kurczakiem. Gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
- Gotową potrawę nałóż na talerze i posyp koperkiem.
Opis przepisu:
Autor: 1000smakowPotrawka z kurczaka z kaszą pęczak to obiad, który nie jest czasochłonny, a więc idealnie sprawdzi się, kiedy musisz przygotować danie na szybko. Cebulę i pora podsmaż na rumiano na patelni, dodaj do nich pokrojonego w kostkę kurczaka, a całość zalej Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY. Potrawkę duś pod przykryciem, żeby wszystkie smaki i aromaty miały czas wydobyć się ze składników. Potrawkę z kurczakiem z kaszą pęczak podawaj ze świeżym koperkiem.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?