Potrawka z kurczaka z kaszą pęczak

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 2

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Kaszę ugotuj do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Cebulę i pora drobno posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj piersi z kurczaka i smaż kilka minut.
  4. Sos Pieczeniowy Jasny rozpuść w 200 ml zimnej wody. Wlej na patelnię z kurczakiem. Gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
  5. Gotową potrawę nałóż na talerze i posyp koperkiem.

Opis przepisu:

Potrawka z kurczaka z kaszą pęczak to obiad, który nie jest czasochłonny, a więc idealnie sprawdzi się, kiedy musisz przygotować danie na szybko. Cebulę i pora podsmaż na rumiano na patelni, dodaj do nich pokrojonego w kostkę kurczaka, a całość zalej Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY. Potrawkę duś pod przykryciem, żeby wszystkie smaki i aromaty miały czas wydobyć się ze składników. Potrawkę z kurczakiem z kaszą pęczak podawaj ze świeżym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?