Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Oceń ten przepis!

5/5 5 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Następnie zawiń je w plastry boczku i ułóż na posmarowanej oliwą z oliwek blaszce.
  2. Posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek, oprósz suszonym tymiankiem i szałwią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
  3. Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Piecz jeszcze przez około 20 - 25 minut. Wyciągnij z piekarnika i odstaw na 5 minut na bok.
  4. W tym czasie przygotuj Sos Pieczeniowy Jasny zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  5. Polędwiczki pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Podawaj polane Sosem z dowolnymi dodatkami - idealnie nadadzą się zarówno ziemniaki, jak i kasze - np. gryczana lub jęczmienna.

Opis przepisu:

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku to przepis dla tych, którzy lubią dania mięsne w nowym wydaniu. Polędwiczki wsadzone na pół godziny do piekarnika będą soczyste i delikatne, natomiast warstwa boczku będzie przyjemnie chrupała w zębach. Dodatek Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY sprawi, że danie będzie rozpływało się w ustach.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?