składniki:
liczba porcji:






Przygotowanie:
- Bakłażana pokrój w plastry, posól i pozostaw na 30 minut. Krople wody wytrzyj ręcznikiem papierowym (bakłażan w ten sposób straci gorzki smak).
- Podpiecz bakłażana z każdej strony na patelni grillowej lub zwykłej – bez oleju.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, dodaj koncentrat pomidorowy, przesmaż.
- Zawartość saszetki WINIARY Pomysł na… wymieszaj z wodą (200 ml) i śmietanką, wlej do mięsa, zagotuj.
- Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż 1/4 porcji mięsa.
- Na to ułóż plastry bakłażana, kolejną porcję mięsa z sosem i powtórz ten krok jeszcze raz. Całość posyp serem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 5 minut i pokrój.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Lasagne z grillowanym bakłażanem jest smaczną alternatywą dla tradycyjnych lasagne: bolognese i napoli. Nasz przepis na lasagne z mięsem mielonym, bakłażanem i WINIARY POMYSŁ NA…lasagne po bolońsku z parmezanem nie wymaga kupowania specjalnego makaronu lasagne – wystarczy Ci świeży bakłażan, porcja mięsa mielonego, intensywny koncentrat pomidorowy i ulubiony ser żółty. Lasagne podajemy na ciepło, kiedy smakuje najlepiej.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?