Lasagne z mięsem mielonym i grillowanym bakłażanem

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bakłażana pokrój w plastry, posól i pozostaw na 30 minut. Krople wody wytrzyj ręcznikiem papierowym (bakłażan w ten sposób straci gorzki smak).
  2. Podpiecz bakłażana z każdej strony na patelni grillowej lub zwykłej – bez oleju.
  3. Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, dodaj koncentrat pomidorowy, przesmaż.
  4. Zawartość saszetki WINIARY Pomysł na… wymieszaj z wodą (200 ml) i śmietanką, wlej do mięsa, zagotuj.
  5. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż 1/4 porcji mięsa.
  6. Na to ułóż plastry bakłażana, kolejną porcję mięsa z sosem i powtórz ten krok jeszcze raz. Całość posyp serem.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 5 minut i pokrój.

Opis przepisu:


Lasagne z grillowanym bakłażanem jest smaczną alternatywą dla tradycyjnych lasagne: bolognese i napoli. Nasz przepis na lasagne z mięsem mielonym, bakłażanem i WINIARY POMYSŁ NA…lasagne po bolońsku z parmezanem nie wymaga kupowania specjalnego makaronu lasagne – wystarczy Ci świeży bakłażan, porcja mięsa mielonego, intensywny koncentrat pomidorowy i ulubiony ser żółty. Lasagne podajemy na ciepło, kiedy smakuje najlepiej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?