Sałatka z brokułem i gruszką

Oceń ten przepis!

4/5 4 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Sos

Przygotowanie:

  1. Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy i studzimy.
  2. Gruszki kroimy w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę.
  3. Migdały podprażamy na suchej patelni.
  4. Wykonanie sosu: mieszamy ze sobą majonez i śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  5. Na dużym talerzu lub tacy, na płasko układamy: brokuł, gruszkę, ser feta. Całość polewamy sosem (nie mieszamy). Posypujemy prażonymi migdałami.

Opis przepisu:

Przepyszna, delikatnie słodka sałatka z brokułem i gruszką, z dodatkiem serem feta, posypana uprażonymi płatkami migdałów. Wspaniale komponuje się z Majonezem Delikatnym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?