1

2

Przepisy

Dip delikatny z młodym szpinakiem i gałką

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 8 porcji

126 calories kalorie: 126 kcal / porcja


Dip z młodym szpinakiem i gałką muszkatołową, doprawiony czosnkiem i sokiem z cytryny, przygotowany na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY, to doskonała propozycja kulinarna, która wzbogaca smak sałatek i dań mięsnych.

Dip szpinakowy jest aromatyczny dzięki intensywnym i świeżym przyprawom, a Majonez Delikatny WINIARY równoważy ostrość czosnku i pieprzu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem, doprawiając całość gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: