Sałatka z młodymi ziemniakami i szparagami

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź
  3. Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie ok. 8-10 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
  4. Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
  5. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
  6. Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
  7. Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.

Opis przepisu:


Sałatka z młodymi ziemniakami i szparagami z sosem musztardowym na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY to propozycja sałatkowa na każdy dzień!

Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów pasuje do mięs z grilla, ale spełnia się również jako przystawka do obiadu i kolacji. Wybierz musztardę, jaka najbardziej Ci pasuje – ostrą, czosnkową, a może delikatną jak nasz majonez?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?