składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
- Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź
- Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie ok. 8-10 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
- Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
- Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
- Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Sałatka z młodymi ziemniakami i szparagami z sosem musztardowym na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY to propozycja sałatkowa na każdy dzień!
Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów pasuje do mięs z grilla, ale spełnia się również jako przystawka do obiadu i kolacji. Wybierz musztardę, jaka najbardziej Ci pasuje – ostrą, czosnkową, a może delikatną jak nasz majonez?
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?