1

2

Przepisy

Sałatka z młodymi ziemniakami i szparagami

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 6 porcji

193 calories kalorie: 193 kcal / porcja


Sałatka z młodymi ziemniakami i szparagami z sosem musztardowym na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY to propozycja sałatkowa na każdy dzień!

Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów pasuje do mięs z grilla, ale spełnia się również jako przystawka do obiadu i kolacji. Wybierz musztardę, jaka najbardziej Ci pasuje – ostrą, czosnkową, a może delikatną jak nasz majonez?

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody.
  3. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź
  4. Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie ok. 8-10 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
  5. Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
  6. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
  7. Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
  8. Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
  9. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: