Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z młodymi ziemniakami i szparagami z sosem musztardowym na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY to propozycja sałatkowa na każdy dzień! Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów pasuje do mięs z grilla, ale spełnia się również jako przystawka do obiadu i kolacji. Wybierz musztardę, jaka najbardziej Ci pasuje – ostrą, czosnkową, a może delikatną jak nasz majonez?
Przygotowanie
55 min
Krok 1
3 min
Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
Krok 2
20 min
Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
15 min
Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie ok. 8-10 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
Krok 4
5 min
Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
Krok 5
7 min
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
Krok 6
3 min
Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
Krok 7
2 min
Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.
Krok 1
z
7
Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
Krok 2
z
7
Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
z
7
Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie ok. 8-10 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
Krok 4
z
7
Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
Krok 5
z
7
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
Krok 6
z
7
Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
Krok 7
z
7
Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0